X

Προς απαγόρευση η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

Ένα βήμα πριν την απαγόρευση της συμμετοχής της στις εκλογές βρίσκεται η Χρυσή Αυγή μετά το αίτημα για άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της.

Ant1news

Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για τη Χρυσή Αυγή θεωρούνται καταλυτικά, όπως και το υλικό που έχει κατασχεθεί για τη λειτουργία της οργάνωσης αλλά και τη δράση της. Οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου αιτούνται την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στηριζόμενες σε τουλάχιστον 115 μάρτυρες.

Αυτό όμως που κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τη Χρυσή Αυγή, όσον αφορά στις εκλογές, είναι οι αναφορές των ανακριτριών στο υπόμνημά τους περί επικράτησης των αρχών και θέσεών τους δια της βίας.

Μέχρι και για ναρκωτικά προκύπτουν ευθύνες για τον Νίκο Μίχο, ενώ για τον προφυλακισμένο υπαρχηγό Χρήστο Παππά, προκύπτει ότι διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο δύο εκκλησιαστικά βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830 και εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων.

Οι ανακρίτριες έχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η οργάνωση, που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, είχε πάντα χαρακτήρα ιδεολογικής καθοδήγησης προς τον εθνικοσοσιαλισμό, με αναφορές στο Γ Ράιχ, τον Χίτλερ και τα SS.

Επιπλέον, οι κ.κ Κλάπα και Δημητροπούλου κρίνουν ότι πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό την τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ηλία Κασιδιάρη, Στάθη Μπούκουρα, Νίκου Μίχου, Γιάννη Λαγού και του γενικού γραμματέα της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Βουλή με αφορμή τις εξελίξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Με ύβρεις, χυδαίες εκφράσεις και φωνές βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον Γιάννη Μιχελάκη και το Νίκο Σηφουνάκη λίγα μόλις λεπτά αφότου έγινε γνωστό ότι οι δικογραφίες για την άρση της ασυλίας τους φθάνουν στη Βουλή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη τόνισε ότι οι ανακρίτριες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, εξυπηρετώντας συμφέροντα...