X

Τα εγκαίνια της «Ελιάς»

Με φόντο την ηχηρή απουσία του Γιώργου Παπανδρέου και με αιχμές για την "Ελιά", άνοιξε η αυλαία της Συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επισήμανε οτι το διακύβευμα στο οποίο έχει χρέος να ανταποκριθεί η Δημοκρατική Παράταξη "ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτευχθεί, ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή."

Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρόσκλησή του να παρεβρεθεί στην Συνδιάσκεψη και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την απουσία Παπανδρέου απέφυγε να κάνει ονομαστική αναφορά και σημείωσε :"εδώ θα έπρεπε να είναι και άλλοι, που όμως δεν είναι.Εδώ είναι όλη η αξία της παράταξης. Ο καθένας φέρει την ιστορική και προσωπική ευθύνη για το πως τοποθετείται στα πράγματα".

Στην έναρξη της Συνδιάσκεψης παρουσίαστηκε το σύμβολο, που είναι μια ελιά σε πράσινο χρώμα ενώ από κάτω φιγουράρει με κόκκινο χρώμα "Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη".

Ο Α.Λοβέρδος τόνισε οτι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χρεοκοπήσει στην αντιπολίτευση για να μην καταστρέψει τους πολίτες, ενώ ήταν ιδιάιτερα σκωπτικός για όσους εντός ΠΑΣΟΚ καλοβλέπουν μια σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας οπορτουνιστές όσους απο το ΠΑΣΟΚ πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε οτι "μόλις κουνήσει η βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον εγκαταλείψουν."

Ο επικεφαλής των "58" , ακαδημαϊκός Γ.Βούλγαρης, τόνισε οτι "δεν θα προτείναμε το ελληνικό μνημόνιο για φάρμακο στις άλλες χώρες αλλά ούτε και τις αριστερές δημαγωγίες από σεβασμό στους άλλους λαούς." Ιδιάιτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός οτι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης.

Απόντες από την Συνδιάσκεψη της "Ελιάς-δημοκρατική παράταξη" ήταν οι λεγόμενοι παπανδρεϊκοί λοχαγοί (Σαχινίδης, Μωραίτης, Όθωνας κτλ), ο Δ.Ρέππας, ο Π.Γερουλάνος, ο Κ.Λαλιώτης, η Β.Παπανδρέου κτλ .

Παρόντες πάντως ήταν από τους παπανδρεικών πεποιθήσεων , ο Μ.Καρχιμάκης, Β.Έξαρχος, Κ.Μπατζελή, Α.Τόλκας.

Βενιζέλος: Η "Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη" ενώνει και εμπνέει

Η «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» ενώνει και εμπνέει, είναι πολύχρονη και ανθεκτική, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας κατά την έναρξη της ιδρυτικής Συνδιάσκεψης του νέου φορέα, τονίζοντας, παράλληλα ότι η υποστήριξη προς τον Μάρτιν Σούλτς, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί την έμπρακτη στήριξη στην εναλλακτική-προοδευτική πρόταση για την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις επικείμενες Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, διότι σε αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και η ερμηνεία του αποτελέσματος θα είναι σκληρή. Σε αυτές τις εκλογές, παρά τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους, κρίνεται το μέλος της χώρας, είπε και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα διαφυλάξει τις θυσίες του ή θα τις παίξει στα ζάρια.