X

«Πόλεμος των Ρόουζ» στο ΠΑΣΟΚ

Βγήκαν τα μαχαίρια ξανά στο ΠΑΣΟΚ στον ιδιότυπο «Πόλεμο των Ρόουζ» βενιζελικών-παπανδρεϊκών, που έχει γράψει πολλά επεισόδια ίντριγκας και ανοιχτής σύγκρουσης.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ακόμη και σε περιόδους ακμής, όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε, αλλά και σε περιόδους πολιτικής ανομβρίας, όπως τώρα που αναζητά να ξεκολλήσει από το δημοσκοπικό τέλμα, οι ίντριγκες δεν έλειπαν.

Το παπανδρεικό σαμποτάζ στην «Ελιά» αναζωπύρωσε σειρά σεναρίων για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ με την πλευρά Βενιζέλου να συναρτά ευθέως την εσωκομματική ειρήνη με την πολιτική σταθερότητα στην χώρα.

Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού απάντησαν στην έμμεση μομφή ότι οι εσωκομματικές κινήσεις ναρκοθετούν την ύπαρξη της Κυβέρνησης συνεργασίας, με τον ισχυρισμό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απέδειξε όταν ήταν Πρωθυπουργός ότι προς χάριν της πατρίδας δεν υπολόγισε ούτε την καρέκλα του. «Η σταθερότητα σήμερα διασφαλίζεται κάθε μέρα, από την αποφασιστικότητά μας να κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Το γιατί φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Και τη συλλογική μας βούληση να δώσουμε τις πρέπουσες απαντήσεις σε αυτά τα διακυβεύματα. Ωστε να μην γυρίσουμε πίσω. Όχι με δήθεν διλήμματα, που μόνον τον Γιώργο Παπανδρέου δεν αφορούν» σημείωναν στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

Μια ημέρα μετά τα εγκαίνια της «Ελιάς» τα παπανδρεϊκά στελέχη, που δεν εμφανίστηκαν στη Συνδιάσκεψη, εξαπέλυσαν φαρμακερά βέλη για τους πρωτεργάτες του κεντροαριστερού συνασπισμού.

Ο Μανώλης Όθωνας έγραψε στο facebook: «Είναι πράγματι διασκεδαστική η προσπάθεια να εμφανιστεί ως «ΕΛΙΑ», ένα μειοψηφικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και μια σειρά πρόσωπα με τους συγγενείς τους και τους φίλους τους που στο ΣΥΝΟΛΟ τους (μετά το άδοξο τέλος των «58») ήταν επί πολλά χρόνια και μέχρι πριν από λίγους μήνες ΠΑΣΟΚ… Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί και από αυτούς, παρήγαγαν πολύ από την κοπριά της μεταπολίτευσης που χρησιμοποιούν σήμερα για να φυτέψουν την «ΕΛΙΑ» τους».

Η απάντηση από το βενιζελικό μπλοκ ήρθε από τον Πάρη Κουκουλόπουλο στον real fm: «Έλειπαν από την Συνδιάκσεψη της Ελιάς κατ' αρχάς αυτοί, που εμπνεύστηκαν το «λεφτά υπάρχουν». Έλειπαν αυτοί που προκάλεσαν λέγοντας ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Και έλειπε επίσης και η μοιραία ομάδα, που πήρε την καταστροφική για την παράταξη απόφαση, να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο και ν’ αφήσουμε τον σημερινό Πρωθυπουργό να παριστάνει τον ανέμελο και αδιάφορο προτείνοντας συνταγές που δεν υπήρχαν.»