X

Νέο ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ

Μόνο για λίγο κράτησε η «πολιτική εκεχειρία» στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και επανήλθε η εσωστρέφεια με βέλη κατά των χειρισμών Κουβέλη.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η απουσία των κκ Ψαριανού και Οικονόμου από την χθεισινή ψηφοφορία επανέφερε τις εσωτερικές τριβές. Ο Γρηγόρης Ψαριανός ήταν οξύς απέναντι στην τακτική διοίκησης του κόμματος, που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM τόνισε ότι : «Στην Ανανεωτική Αριστερά, η δημοκρατία δεν είναι προσχηματική ή πολυτέλεια. Ο κ. Κουβέλης, ο πρόεδρός μου, βγήκε στο Βελλίδειο και είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Και συνεκλήθη η κοινοβουλευτική ομάδα δύο μέρες μετά, το Σάββατο. Για να αποφασίσουμε τι; Αυτό που είχε ανακοινώσει ο κ. Κουβέλης στο Βελλίδειο;»

Αιχμές για την στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ άφησε και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι η απουσία των δύο βουλευτών σχετίζεται και με τη διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Κουβέλης. «Είναι πολύ καλύτερο να μην εξαγγέλλονται οι αποφάσεις, αλλά στην Ελλάδα πάντοτε οι πρόεδροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις» είπε δηκτικά.

Οξεία ήταν η απάντηση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ στην ανακίνηση εσωκομματικών θεμάτων. «Η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας, υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της Δημοκρατικής Αριστεράς και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων. Ας καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι πλέον ανεκτό ό,τι χτίζεται με τόσο κόπο από χιλιάδες μέλη του κόμματος  να «ξηλώνεται» χάριν εντυπωσιασμών, επικοινωνιακών στοχεύσεων  και προσωπικών στρατηγικών» σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.