X

Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η απάντηση του λαού

Τη βεβαιότητά του ότι στις ευρωεκλογές θα κερδίσει η αριστερά εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Παλέρμο.

Ant1news



Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα είναι η απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας η νίκη αυτή θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη και πως θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.

«Η ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι αποτελεσματική ψήφος εξουσίας. Δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Είναι θετική πρόταση. Και η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος στον νεοφιλελευθερισμό», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ψηφοδέλτιο «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», που υποστηρίζεται από την ιταλική αριστερά.

«Μόνον εμείς θέτουμε ως προεκλογική προτεραιότητα το πραγματικό διακύβευμα για την Ευρώπη. Ποιο είναι αυτό; Το έθεσε πριν από, περίπου, μια βδομάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το διακύβευμα, λοιπόν, είναι η αναθεώρηση των ευρωπαϊκών Συνθηκών, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, «όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα «νιου ντιλ» για να βγει από την κρίση και τις πολιτικές της λιτότητας.