X

«Από την Κοππά με αγάπη»

Εκκωφαντικό ήταν το «ουδέν σχόλιο» της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο «πλήγμα», που επιφύλαξε ο Γιώργος Παπανδρέου μεσούσης της προεκλογικής περιόδου.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να καθίσει στο ίδιο πάνελ με τον Φώτη Κουβέλη για να παρουσιάσει το βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία στο ΠΑΣΟΚ, που προσδοκούσε «προεκλογικό μορατόριουμ» από το παπανδρεϊκό μπλοκ.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου τόνιζαν με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν σχολιάζει την επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού και «ο νοών νοείτο» συμπλήρωναν εμφατικά. Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ένα ακόμα καρφί προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ.Παπανδρέου, που έχει διαφωνήσει με την συγκρότηση της «Ελιάς» μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας δίνει τρόπο τινά ψήφο εμπιστοσύνης στην υποψηφιότητα Κοππά για την ευρωβουλή, μια υποψηφιότητα που φιλοξενεί το αντίπαλο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η κ.Κοππά ανήκε ανέκαθεν στους στενούς συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού και είχε κονταροχτυπηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πέρσι το χειμώνα στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης του κόμματος λόγω της απόφασης να μην δοθεί το δικαίωμα στους ευρωβουλευτές να μετέχουν αυτοδίκαια στην σύνθεση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ όπως έγινε με τους βουλευτές αλλά αντιθέτως να εκτεθούν στο σταυρό προτίμησης των συνέδρων. Η κ.Κοππά είχε εντοπίσει σκοπιμότητα στον αποκλεισμό των ευρωβουλευτών καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν «παπανδρεϊκοί».

Λίγες μέρες αργότερα η κ.Κοππά ανεξαρτητοποιήθηκε και ενδεικτική της εκρηκτικής «χημείας» της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός ότι ο κ.Βενιζέλος της έστειλε πίσω τον φάκελο με την παραίτηση της  γιατί είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο πριν παραληφθεί από το γραφείο του. Έκτοτε οι δυο τους αντάλλασσαν φαρμακερά βέλη. Τελευταίο συμβάν οι επικρίσεις Βενιζέλου στην ίδια και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ , που βρήκαν στέγη στη ΔΗΜΑΡ, οτι το έκαναν για τη «θεσούλα». Η Μαριλένα Κοππά απάντησε δηκτικά: «Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε».