X

«Βολές» Γλέζου για το θέμα με τις υποψηφιότητες στη Θράκη

Για «επιπολαιότητα και μικροκομματισμό» κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας το θέμα με τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη.

Ant1news



Σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σημειώνει ότι η υποψηφιότητά του για τις ευρεωκλογές ήταν εξαρχής αποφασισμένη, ενώ ασκεί κριτική για τις επιλογές που έγιναν σχετικά με τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο Μανώλης Γλέζος τονίζει πως υπήρξε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμός» για το ζήτημα. «Θα μπορούσε βεβαίως να συμπεριληφθεί μια Ελληνίδα μουσουλμάνα Ρομά στον συνδυασμό του κόμματος. Άλλο αυτό όμως και άλλο ο κουρνιαχτός που ξεσήκωσε η κυβέρνηση. Ας κάτσουμε μετά τις εκλογές κι ας το συζητήσουμε. Νομίζω ότι προς το παρόν πρέπει να κλείσει», τονίζει σχετικά.

Αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, σημειώνει πως η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο αναφέρει και παραπέμπει στην ουσία στη διακρατική λύση. «Συνεπώς μόνο πολιτικά θα λυθεί το θέμα», επισημαίνει σχετικά, ενώ χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα.

Σημειώνεται ότι με τις δύο νέες υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως, ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που βρισκόταν στη Θράκη, συναντήθηκε το Σάββατο με τη ρομά ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν που κόπηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.