X

Γιώργος Παπανδρέου: « Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις»

Αιχμηρός σχετικά με την σημερινή παρουσία του ΠΑΣΟΚ στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ant1news

Με το σχόλιο ότι δεν περίμενε η παρουσία του σε μια παρουσίαση βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση, ξεκίνησε την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως επισήμανε, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, να ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και να μην παρακολουθεί τη δεξιά ή την αριστερή συντήρηση.

«Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Ελληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης», είπε χαρακτηριστικά.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου «φίλο», ενώ νωρίτερα και ο πρώην πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για τον «φίλο Φώτη Κουβέλη».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε στη σταθεροποίηση της χώρας με τη δράση της, ενώ η Μαριλένα Κοππά από την πλευρά της σημείωσε πως «δε νιώθω γεφυροποιός, δε νιώθω την ανάγκη να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν, κάλεσα στο βιβλίο μου τρεις ανθρώπους με τους οποίους με συνδέουν στενοί δεσμοί».

 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή για την παρουσία και την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. «Ο κ. Παπανδρέου καλά είναι να έρθει και να μας τα πει αυτά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Κασσής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» και πρόσθεσε:

«Περιμένω ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να μας πει και ως πρώην πρωθυπουργός και ως στέλεχος πρώτης γραμμής να έρθει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μας τα πει και να διαφωτίσει τους νέους βουλευτές που δεν έχουμε και καμία ευθύνη σε ό,τι είχε γίνει πριν το 2012... Για να τελειώνουμε με αυτό και να λέμε λίγες κουβέντες, το θεωρώ απαράδεκτο αυτό, και ο κ. Παπανδρέου βάλθηκε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ από αυτή που έχει ήδη κάνει. Και την πληρώνουμε...».