X

Τσίπρας: Ο λαός να τους στείλει όλους στα σπίτια τους

Βολές κατά ριπάς εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

Ant1news



Του Γιάννη Τσακίρη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματος του στις ευρωεκλογές στέλνοντας σαφές μήνυμα τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο ελληνικός λαός, όσο κι αν αυτό που θα πω μπορεί να στεναχωρήσει τη κυρία Μέρκελ, έχει σκοπό με τη ψήφο του να τους στείλει όλους στα σπίτια τους. Όλους όσοι τέσσερα χρόνια τώρα τον κοροϊδεύουν, τον εξευτελίζουν, τον λεηλατούν. Στα σπίτια τους όλους» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Εκτός φυσικά από κείνους που η θέση τους είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για όσα έχουν διαπράξει και εξακολουθούν να διαπράττουν σε βάρος του δημόσιου πλούτου.  Γιατί όπως και στην αρχαία τραγωδία έτσι και τώρα, μετά την ύβρη, έρχεται η κάθαρση και η τιμωρία. Όσοι διέπραξαν ύβρη εις βάρος του λαού μας, έρχεται η ώρα να τιμωρηθούν στη κάλπη από τον ελληνικό λαό».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι αποφεύγει με κάθε τρόπο το διάλογο γι' αυτό δεν δέχεται την πρόκληση της Κουμουνδούρου για τηλεοπτική αναμέτρηση των δυο ανδρών.

«Τον καλέσαμε σε τηλεοπτική συζήτηση και κρύφτηκε. Τον καλέσαμε να εξηγήσει μπροστά στον ελληνικό λαό με δικά του λόγια την πολιτική του και αρνήθηκε. Τον καλούμε πάλι από δω, από την Κέρκυρα, αν και είμαστε βέβαιοι ότι πάλι θα κρυφτεί» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του. Η αλήθεια είναι ότι συνομιλεί με πολλούς καθημερινά και δεν έχει χρόνο να συνομιλήσει με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ούτε στη Βουλή, ούτε στα ντιμπέιτ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική σημειώνοντας πως γυρίζει τη χώρα «πίσω, στους Άθλιους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη και περηφανεύονται και από πάνω.  Αυτό το λένε μεταρρύθμιση και πρόοδο!» ενώ όσον αφορά την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου είπε πως από τη μια υπόσχονται λαγούς όχι με πετραχήλια, αλλά με πετρέλαια, όπως έκανε προχτές ο κύριος Σαμαράς. Προπαγανδίζουν πλεονάσματα, φως στο βάθος του τούνελ, τέλος των μνημονίων. Και από την άλλη επιχειρούν να επιβάλουν νέα σκληρά μέτρα, νέες απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Για να μην προλάβει η Βουλή ούτε να συζητήσει, αλλά ούτε και να καταλάβει τι ψηφίζει».

Στην ομιλία του στο νησί των Φαιάκων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του τουρισμού και δεσμεύτηκε για: -την κατάργηση των διατάξεων του ν. 3986/2011, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας. -την  επαναφορά του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ.  -την υγειονομική κάλυψη των εποχικά εργαζόμενων στον τουρισμό για όλο το χρόνο.



Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το παραλήρημά του

Για «παραλήρημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε επίσης ότι «ζει στον κόσμο του», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα.

«Μπροστά σε συγκεντρώσεις που φυλλορροούν όλο και περισσότερο, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το παραλήρημά του. Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι ζει στον κόσμο του. Θεωρεί καταστροφή το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται πια στα πόδια της. Νοσταλγεί την εποχή που οι δρόμοι φλέγονταν και οι κουκουλοφόροι οργίαζαν. Τον ενοχλεί η σταθερότητα που αποκαταστάθηκε και ζητά να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά του. Τα όνειρα του κ. Τσίπρα είναι για τον ελληνικό λαό εφιάλτης…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.