X

Τσίπρας: Ο λαός έδωσε εντολή να σταματήσει η καταστροφή της χώρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΓΣ του ΣΕΒ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να νομοθετεί σε "βάρος της κοινωνίας δικές της μνημονιακές δεσμεύσεις".

Ant1news

Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαδραματίσει ρόλο στις μείζονες κυβερνητικές επιλογές έως τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στην οποία ζητεί επιμόνως, ενώ χαρακτήρισε κυβέρνηση σε "αποδρομή" τον συνασπισμό Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι η κυβέρνηση μετά την ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε "βάρος της κοινωνίας δικές της μνημονιακές δεσμεύσεις" και να δεσμεύει , όπως είπε τις επόμενες γενιές σε μια δήθεν διαπραγμάτευση.

Επικαλούμενος διεθνή δημοσιεύματα, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι η "νίκη ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την Ελλάδα για ευνοϊκή διαπραγμάτευση στο θέμα του χρέους" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται "να συνεχίσει να κλείσει οποιαδήποτε μείζονα διαπραγμάτευση".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση "πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι σε διαδικασία αποδρομής δε δικαιούται να μη λογαριάζει την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς τη συμφωνία του πρώτου κόμματος", επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση "δεν μπορεί για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη μας".

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή όπως είχε ζητήσει ο Σαμαράς για να συνεχίσει με ανασχηματισμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που του είπε είναι να σταματήσει την καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους βιομηχάνους να μην συναινέσουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην μείωση του κατώτατου μισθού ,να αναλάβουν την ευθύνη τους για νέα κοινωνική συμφωνία .

Τέλος αυτό που ανέφερε, παρουσιάζοντας το οικονομικό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας , είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας σε μια χώρα διαλυμένη και με τον κίνδυνο του διχασμού ορατό.