X

Ο τελευταίος να… κλείσει την πόρτα στους ΑΝΕΛ

Φυλλοροεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου με τους βουλευτές να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο.

Ant1news



Η ανεξαρτητοποίηση της Μίκας Ιατρίδη, που εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ λίγο μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ επειδή καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, ήρθε να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το άσχημο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Στην επιστολή της προς τον Πάνο Καμμένο η βουλευτής Δωδεκανήσων μιλάει για κίνημα που έχασε τον προσανατολισμό του, ενώ –όπως τονίζει- το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών  έδειξε με κατηγορηματικό  τρόπο, ότι το μήνυμά μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. «Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά», αναφέρει, ενώ από πλευράς τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε μία λιτή ανακοίνωσή τους για την αποχώρησή της, αναφέρουν «καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους».

Η απώλεια της Μίκας Ιατρίδη ήρθε λίγα 24ωρα μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου που εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του γιατί δεν στηρίχθηκε από τους ΑΝΕΛ ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Πηγές από τους ΑΝΕΛ μεταφέρουν ότι η βουλευτής Δωδεκανήσων ενημέρωσε πρώτα τηλεφωνικά για την απόφασή της τον πρόεδρο του κόμματος στον οποίο φέρεται να είπε για τις πιέσεις που δέχεται από ψηφοφόρους της να γυρίσει στη ΝΔ, με την οποία εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2009. Οι ΑΝΕΛ μέσα σε δύο χρόνια έχουν «χάσει» 7 από τους 20 βουλευτές που εξελέγησαν το 2012. Συνολικά έχουν αποχωρήσει οι κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος, Χρ. Γιαταγάνα και Μ. Ιατρίδη, ενώ ο Γ. Νταβρής διαγράφηκε. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου αριθμεί πλέον 13 βουλευτές.

Αναλυτικά η Επιστολή ανεξαρτητοποίησής της από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

"κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως  ότι αποχωρώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν δυο χρόνια να συμμετάσχω στη δημιουργία του κινήματος, ώστε να εισέλθουμε στη Βουλή και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας. 

Λυπάμαι πραγματικά που, δυο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές, το κίνημα μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του. 

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο. Δεν καταφέραμε να εκφράσουμε τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και να ανταποκριθούμε σε αυτά.

Στην μέχρι τώρα πολιτική μου πορεία, έλαβα όλες τις αποφάσεις μου με εντιμότητα και ειλικρίνεια, αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό κόστος, έχοντας πάντα ως πυξίδα την καλυτέρευση της ζωής των Ελληνίδων και των Ελλήνων, οι οποίοι έχουν αδικηθεί τόσο πολύ, όλα αυτά τα χρόνια. 

Με εκτίμηση,
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Βουλευτής Δωδεκανήσου".