X

Βαρύ το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Μέσα σε βαρύ κλίμα συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

Ant1news



Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα με τις αποχωρήσεις των δυο βουλευτών, της Μίκας Ιατρίδου και του Βασίλη Καπερνάρου.

«Όποιος θέλει να φύγει, οποίος έχει εξαγοραστεί απο τη ΝΔ για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ να σηκωθεί να φύγει τώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξουν προσχωρήσεις βουλευτών μετά το εθνικό συμβούλιο με δυο μικρά κόμματα από τον ευρύτερο δημοκρατικό πατριωτικό χώρο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από το κόμμα των ΑΝΕΛ ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην παρούσα Βουλή και φαίνεται να ισχύει η δήλωση του Τερενς Κουικ πως οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν η πολιτική άνοιξη του 1995.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, δυο βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις και ζήτησαν να εξεταστεί το ζήτημα στη βάση του ονόματος που θα προταθεί για ΠτΔ. 

«Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν μέσα και έξω από τη Βουλή τον αγώνα του κινήματος με βάση τις ιδρυτικές αρχές και το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το Ιδρυτικό Συνέδριο», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εξέφρασε ομόφωνα την απορία για ποιο λόγο οι δύο συνάδελφοι που αποχώρησαν και μάλιστα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, να σπεύσουν να εκδηλώσουν αιφνιδιαστικά αυτή την απόφαση τους την ώρα που θα μπορούσαν να εκφραστούν στο επερχόμενο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο σε δέκα ημέρες».

Το επερχόμενο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο θα είναι ανοιχτό για κάθε κριτική, για κάθε πρόταση, για κάθε συζήτηση που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση του αγώνα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που δεν μπορεί να ανακόψει η οποιαδήποτε μεθόδευση που εκδηλώνεται. Κι αυτό το στηρίζει ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος», είπε τέλος ο Τέρενς Κουίκ.