X

Λυκούδης: Συγκρότηση της Κεντροαριστεράς με Ελια, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ

Τις θέσεις του για την επόμενη ημέρα στη ΔΗΜΑΡ και την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, σε ομιλία του στο Γκάζι.

Ant1news



«Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη συντριβή και είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν όπως αυτοί νομίζουν αυτή την ευθύνη. Δεν πιστεύω όμως στις πολιτικές ανθρωποφαγίες», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης από το Γκάζι αναφερόμενος στην εκλογική ήττα της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, παρουσία βουλευτών της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ και στελεχών του Ποταμιού και από τους "58", και πρότεινε την συγκρότηση ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης, με τη συμμετοχή της Ελιάς, του Ποταμού και της ΔΗΜΑΡ.

«Να πάρουμε ως ΔΗΜΑΡ γρήγορα πρωτοβουλίες και να συμμετάσχουμε στις πρωτοβουλίες των άλλων χώρων. Αναφέρομαι στην Ελιά και στο Ποτάμι», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Λυκούδης, που έκανε λόγο για «ταπεινωτική ήττα» και εμφανίστηκε αντίθετος σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξέρω η ήττα της ΔΗΜΑΡ φέρνει αβεβαιότητες, ξέρω επίσης ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει σιγουριές, πρόχειρες όμως και περαστικές», σημείωσε και πρόσθεσε: «απευθύνομαι λοιπόν και από αυτό το βήμα σε όσους συντρόφους μου στη ΔΗΜΑΡ, γιατί δεν πρέπει να κρυβόμαστε, θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ χώρο έτοιμο για συνάντηση μαζί του, είτε άμεσα, είτε μέσω κεντροαριστερών στάσεων. Τους κατανοώ αλλά δεν συμφωνώ».

«Η μεγάλη ήττα μας έχει συνθλίψει, ψάχνουμε, ψαχνόμαστε. Υπάρχει άγχος, αγωνία. Συνιστώ ψυχραιμία. Δεν είναι η δικιά μας Αριστερά, μόνο το 1,23%. Έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμητικό και πολιτικό εύρος. Ο κόσμος μας υπάρχει, είναι γύρω, είναι παντού σε όλη την Ελλάδα. Δεν εγκατέλειψε ο κόσμος μας τη ΔΗΜΑΡ, η ΔΗΜΑΡ τον εγκατέλειψε.  Εμείς ήρθαμε στο 1,2%, αυτοί όλοι είναι παντού και περιμένουν», συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης, τονίζοντας ότι «όσο και αν σας επηρεάζει και διαπερνά τη σκέψη σας μια "ελκυστική" εικόνα αριστερής διακυβέρνησης, γυρίστε στις ρίζες των δικών μας αναλύσεων».

Αναφερόμενος στην πρότασή του για την ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι «εμείς προτείνουμε και οι τρεις χώροι ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, να συγκροτήσουν απ΄ τις επόμενες μέρες μια επιτροπή που θα ξεκινήσει έναν έντιμο, ειλικρινή, ανοιχτό διάλογο χωρίς όρους και προαπαιτούμενα για την συγκρότηση της νέας μεγάλης ελπίδας».

Ακόμη, άσκησε κριτική Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι: «Αναρωτιέμαι σε τι βοήθησε π.χ. πριν ακόμα μετρηθούν οι κάλπες και μόλις αισθάνθηκε ότι άντεξε, η εξαγγελία από τον Βενιζέλο του δικού του Συνεδρίου και η πρόσκληση του να προστρέξουμε. Αν νομίζει ότι ανοίγει πόρτες έτσι να μου επιτρέψει να του πω ότι η βιασύνη του για πρωτιά στις πρωτοβουλίες κλείνει πόρτες».

Την Τρίτη, πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, έθεσαν θέμα «νέας ηγετικής ομάδας» στο κόμμα και γνωστοποίησαν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα.