X

Άρχισε η διάταξη της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ

Η διαχείριση της επόμενης ημέρας και κυρίως η ανάληψη πρωτοβουλιών για την δημιουργία της ενιαίας Κεντροαριστεράς και των πολιτικών συμμαχιών, βάζει φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ήδη τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να ρίξουν τα προειδοποιητικά τους πυρά και να κόψουν την «μετεκλογική χαρά» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που αιφνιδιαστικά το βράδυ των ευρωεκλογών ανακοίνωσε ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο.

Σε αδρές γραμμές του  διαμήνυσαν ότι δεν θα αποφασίσει μόνος του με ποιους θα συνεργαστεί το κόμμα και πως δεν θα του αφήσουν εν λευκώ την χάραξη του ιδεολογικού στίγματος. Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Ρέππας έδειξαν σαφώς και προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ως αναγκαίο «άνοιγμα» του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο πολιτικών συμμαχιών ενώ μετά τον κ.Σκανδαλίδη, που έβαλε στο τραπέζι και την διάσταση της αλλαγής ηγεσίας αν ο κ.Βενιζέλος δεν συναινέσει στη στροφή πολιτικής, χθες και ο Θανος Μωραΐτης ήγειρε θέμα για την παραμονή Βενιζέλου.

"Απαιτείται νέα ηγεσία στην παράταξη η οποία να εμπνέει, να ενώνει και να διευρύνει. Να δίνει νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς" έγραψε ο κ.Μωραΐτης στην ιστοσελίδα του.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν έκρυψε τη δυσφορία της: " Κάποιοι  που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα και να υποτάξουν  την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να πάψουν να προσβάλουν τους πολίτες".