X

Συνέδριο ξεκαθαρίσματος έδειξε ο Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για 5η φάλαγγα στο ΠΑΣΟΚ, στην οποία υπονόησε ότι ανήκουν τα στελέχη, που με την αδράνεια τους προεκλογικά, επένδυσαν στο όφελος της "παρέας" του.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στους επικριτές του και όσους θέτουν ζήτημα ηγεσίας λέγοντας ότι "χρειάζομαι κι εγώ μια διαδικασία για να πω κι εγώ αυθεντικά την γνώμη μου για το πως πορεύτηκε η παράταξη".

Ο κ. Βενιζέλος θέλησε έτσι να απαντήσει στα στελέχη της παλαιάς φρουράς που τον επέκριναν οτι έσπευσε να ανακοινώσει συνέδριο για την Ελιά αλλά ξέχασε μια αντίστοιχη διαδικασία για το ΠΑΣΟΚ.

Μίλησε για 5η φάλαγγα, στην οποία υπονόησε οτι ανήκουν τα στελέχη, που με την αδράνεια τους προεκλογικά, επένδυσαν στο όφελος της "παρέας" του. 

"Όλοι δικαιούνται να λένε την άποψή τους. Γιατί το δημοκρατικό κόμμα, η παράταξη, είναι σαν την Εκκλησία. Μετά την Ανάσταση, έστω τη μικρή, του 8%, στη λειτουργία της Αναστάσεως, δικαιούνται να μεταλάβουν όλοι, νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες" είπε δηκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε οτι "ο καθένας στη συνείδησή του μέσα, ακόμη και δεν έχει εξομολογηθεί, γνωρίζει αν νήστευσε ή δε νήστευσε, αν αμάρτησε ή δεν αμάρτησε. Και όλους μας αξιολογεί ο λαός της παράταξης και η ιστορία του τόπου."

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε οτι είναι προσδεδεμένος στο άρμα της ΝΔ και υπεραμύνθηκε του 8% που πήρε η Ελιά στις ευρωεκλογές λέγοντας οτι το ποσοστό αυτό μετρά από το μηδέν και όχι συγκρινόμενο με προηγούμενες εκλογικές επιδόσεις.