X

Επαφές Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Ξεκίνησε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας τα τηλεφωνήματα στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ζητήσει την στήριξή τους στην πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα της ΔΕΗ.

Ant1news

Το πρώτο τηλεφώνημα ήταν στον Πάνο Καμμένο, και  η ανταπόκριση από την πλευρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν θετική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ, είναι «σύμφωνοι με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Παράλληλα ο Πάνος Καμμένος τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα». 

Το επόμενο τηλεφώνημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς τον Φώτη Κουβέλη, ενώ στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα αν και το ΚΚΕ έχει ήδη απορρίψει την πρόταση δημοψηφίσματος μόνο για την μικρή ΔΕΗ και ζητά να καταργηθεί όλο το νομικό πλαίσιο για την ενέργεια.

"Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί και στους ανεξάρτητους βουλευτές, εκτός απροόπτου με επιστολές, καλώντας τους να στηρίξουν την πρωτοβουλία του για το δημοψήφισμα.