X

Κουτσούμπας: Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη ΔΕΗ

Τη θέση του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ επανέλαβε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ant1news



Την ανάγκη άμεσης απόσυρσης ή κατάργησης εάν ψηφιστεί, του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» τόνισε το Σάββατο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,  σε ομιλία του στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο Στόμιο της Λάρισας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου «που έχει οδηγήσει σε ουσιαστική ιδιωτικοποίηση, εκφράζοντας αντίθεση στο σύνολο του πλαισίου της ΕΕ για την απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας».

«Αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΚΚΕ για το πλαίσιο και το αντικείμενο ενός πιθανού δημοψηφίσματος», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων.

«Θέλουμε να καταδικάσουμε την κυβερνητική υποκρισία που κόπτεται δήθεν για τις επιπτώσεις από την απεργία, όταν είναι η δική της πολιτική που γεννά αυτές τις αντιδράσεις. Κόπτεται για τον τουρισμό, όταν η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, δε θα κάνει ούτε μια μέρα διακοπές», σημείωσε σχετικά.