X

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να ξεχάσει την «ήττα» στις εκλογές και τον «εσωτερικό διχασμό του»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Ant1news

Τις προτεραιότητες της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, της ευρύτερης κεντροαριστεράς για το επόμενο διάστημα, έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Μεταξύ αυτών, έθεσε και το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και του δημοψηφίσματος που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του οποίου στηλίτευσε, κατηγορώντας τον ότι ο απώτερος στόχος του είναι να προκληθούν πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Ειδικότερα, σχετικά με τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως προοδευτικού πόλου εντός της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στα ζητήματα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών, οι σωστές ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών και η προστασία όσων απομακρύνονται από το δημόσιο, είναι τρία ζητήματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και πρέπει να είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες.

Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα τόνισε ότι «βγαίνουμε από αυτόν τον καταναγκασμό, από αυτή τη στρούγκα» και σημείωσε: «όμως, τα βλέπουμε με τον πιο θετικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό τρόπο, με συνέπεια σε σχέση με τους εταίρους, αλλά μας ενδιαφέρει και η συνέπεια σε σχέση με την κοινωνία, την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται αφενός να ξεχάσει την «αγωνιστική ήττα» του στις εκλογές του Μαΐου «που δεν κατάφερε να πλήξει την κυβερνητική σταθερότητα» και, αφετέρου «να ξεχάσει τον εσωτερικό διχασμό του» και ότι γι' αυτόν τον λόγο «επαναφέρει τη γραμμή της εφόδου» και «δημιουργεί συνεχώς τεχνητή ένταση για να υπάρχει ως παράταξη». Είπε ότι «αυτό δεν συνιστά κυβερνητική αντιπρόταση, αντίθετα κυριαρχεί η συντεχνιακή αντίληψη περί πολιτικής», προσθέτοντας ότι «γνωστοί παλαιοσυνδικαλιστές που εκπροσωπούν μια από τις πιο αρνητικές εκδοχές του ΠΑΣΟΚ καθοδηγούν την αντιπολίτευση που επαγγέλλεται το νέο».

Τη θέση για ιδρυτικό συνέδριο υιοθέτησε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Τη θέση για διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της Παράταξης, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το βράδυ των ευρωεκλογών και το οποίο θα επιδιωχθεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο, υιοθέτησε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την εισηγείται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί μια μεγάλη συνδιάσκεψη επετειακού χαρακτήρα στις 2 και στις 3 Σεπτέμβρη, «με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων μας, όλων των συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών στελεχών και των κινημάτων».