X

Κουβέλης: Δεν δεχόμαστε συνυπολογισμό των υπογραφών της Χρυσής Αυγής

Ο Φώτης Κουβέλης με εύσχημο τρόπο αποσύρει τις υπογραφές και την πρόταση για το δημοψήφισμα αφού έχουν προστεθεί οι υπογραφές της Χρυσής Αυγής .

Ant1news



Βουλευτές, όπως η Νίκη Φουντά, απειλούσαν ότι θα αποσύρουν την υπογραφή τους. Εμμέσως πλην σαφώς δέχεται ο Φώτης Κουβέλης ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική και δεν ζητά να συναθροιστεί.

Άλλωστε η διαφορετική φιλοσοφία του ΚΚΕ ήταν εκείνη που έκανε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να δηλώσει ότι δεν θα συνυπογράψει το αίτημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Κουβέλη:

Από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι η Δημοκρατική Αριστερά, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών. Για μας, υπέρτερη δημοκρατική υποχρέωση είναι η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος. Κανείς βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να καταστεί παράγοντας της διεξαγωγής ή μη της κορυφαίας, όσο και αναγκαίας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι το δημοψήφισμα.