X

Θέμα συνεδρίου της ΝΔ το φθινόπωρο άνοιξε ο Μεϊμαράκης

Την πάγια θέση του για απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές επανέλαβε ο Β. Μεϊμαράκης κι άνοιξε θέμα συνεδρίου στη ΝΔ.

Ant1news

Συνέδριο πανστρατιάς το φθινόπωρο, όταν το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο θα έχει καταπέσει και η τρόικα θα έχει φύγει, πρότεινε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εκτιμώντας πως η ΝΔ θα μπορεί να παρουσιάσει πρόγραμμα και να προχωρήσει σε διορθώσεις οικονομικές και κοινωνικές, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που θα της δώσουν αέρα υπεροχής.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Βουλής εκτιμά πως μπορεί να υπάρξουν όλες εκείνες οι πολιτικές προϋποθέσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εξάντληση της 4ετίας για την κυβέρνηση.

Επανέλαβε δε, την πάγια θέση του για απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές, λέγοντας πως εάν υπάρξουν 3 αποτυχημένες προσπάθειες εκλογής ανώτατου άρχοντα, τον λόγο να τον έχει στη συνέχεια ο λαός, με τους ίδιους όμως υποψηφίους.

Όλα αυτά ειπώθηκαν στο περιθώριο της έκθεσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.