X

Με αντιπροσώπους στο Παρίσι το ΠΑΣΟΚ

Στις 3-5 Σεπτεμβρίου οπότε και κλιμάκιο Υπουργών της Κυβέρνησης θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα στο Παρίσι, στην γαλλική πρωτεύουσα θα βρίσκονται οι κ.κ. Πρωτόπαπας και Πιερρακάκης.

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στην πρώτη σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες μετά την ολιγοήμερη καλοκαιρινή ανάπαυλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στον προγραμματισμό των επόμενων πολιτικών του κινήσεων.

Όπως ανακοίνωσε στους συνεργάτες του, οι κ.κ. Πρωτόπαπας και Πιερρακάκης θα μεταβούν στο Παρίσι τις ημέρες της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα ώστε να ενημερώνουν τον κ. Βενιζέλο και να συζητούν με τους Υπουργούς, που θα βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα, για την χάραξη της διαπραγματευτικής γραμμής στα θέματα που ενδεχομένως θα θέσουν οι ελεγκτές. Τις επόμενες μέρες οι κ.κ. Πρωτόπαπας και Πιερρακάκης θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου, ώστε να προετοιμαστούν για την κρίσιμη διαβούλευση στο Παρίσι.

Την Παρασκευή κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των «κόκκινων επιχειρηματικών δανείων» ενώ από βδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να εισαχθούν στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απευθύνει ευρύτατο προσκλητήριο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενόψει της εκδήλωσης της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο. «Θα απευθυνθούμε σε όλες τις γενεές του ΠΑΣΟΚ», είπε στους συνεργάτες του.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και εκεί αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση.