X

Η δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τον ΕΝΦΙΑ

Την Παρασκευή στις 10 π.μ. θα υπάρξει συνάντηση των κ.κ. Σαχινίδη, Πρωτόπαπα, Καρύδη, Ταπεινού και Γερανιώτη με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ant1news



Της Στεφανίας Μουρελάτου

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τις αναγκαίες βελτιώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για την διόρθωση των λαθών που εντοπίστηκαν στα οικόπεδα εντός οικισμού, τα οποία όμως είναι εκτός αντικειμενικών αξιών, να υπάρξει ένα μικτό σχήμα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, είτε να λαμβάνεται υπόψη η τιμή του ΦΑΠ αν είναι χαμηλότερη είτε να λαμβάνεται υποψη η τιμή του ΕΝΦΙΑ αν είναι αυτή η χαμηλότερη (σημ. η τιμή του ΕΝΦΙΑ για τους οικισμούς εκτός αντικειμενικών αξιών υπολογίζεται βάσει της χαμηλότερης αντικειμενικής αξίας της πλησιέστερης περιοχής).

Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, που προέκυψε με τα εξωφρενικά ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν κοινωφελείς οργανισμοί και εκπαιδευτικά ιδρύματα πχ Αστεροσκοπείο (5 εκατομμύρια ευρώ), Χαμόγελο του Παιδιού (96.000 ευρώ). Προς διόρθωση είναι και οι ρυθμίσεις για τα ημιτελή κτίσματα (αν οφείλεται σε λανθασμένες δηλώσεις Ε9 των φορολογούμενων, θα κληθούν να καταθέσουν διορθωτικές) αλλά και το τι μέλει γενέσθαι με τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες.