X

Κουτσούμπας: «Δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση ο γγ του ΚΚΕ, από το Πρωινό ΑΝΤ1.

Ant1news

Για τις κατηγορίες του Άδωνη Γεωργιάδη, το αντιρατσιστικό, την εκλογή Προέδρου και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απέκλεισε, μίλησε γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

«Δεν εξισώνω το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στην παρούσα φάση» είπε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο Άδωνης Γεωργιάδης, εξίσωση την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη» ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι στην ουσία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε αυτά που το ΚΚΕ λέει από την αρχή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δηλαδή ότι «το νομοσχέδιο ενσωματώνει την απόφαση της ΕΕ που διώκει και ποινικοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία. Στοχοποιείται κάθε προοδευτική άποψη και όχι μόνο το ΚΚΕ. Οι νόμοι πρέπει να στρέφονται στη ρατσιστική συμπεριφορά και όχι στην ιδεολογία» είπε υπογραμμίζοντας τη διαφωνία του για το να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν διώκεται η ιδεολογία, αλλά η εγκληματική πράξη. Εκτός νόμου πρέπει να τεθεί η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός, ο ναζισμός στη συνείδηση του κόσμου και όχι από το αστικό κράτος.

Η Χρυσή Αυγή ενισχύεται από το ίδιο το σύστημα. Από τα ΜΜΕ, από την προβολή κι ας είναι αρνητική. Τη δημιούργησε το σύστημα ακριβώς επειδή την έχει ανάγκη και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα, ιστορικά.

Ο κόσμος δεν είναι φασίστας, αλλά ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη. Ευθύνη έχει και το σύστημα της Παιδείας».

Επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός απέναντι σε κανέναν, σε καμία κοινωνική ομάδα ή σε ανθρώπους με διαφορετικότητα, σε ομοφυλόφιλους» και διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου».

«Από το μνημόνιο βγαίνουμε, αλλά..»

Την πεποίθηση ότι δε θα αλλάξει κάτι ακόμα κι αν βγούμε από το μνημόνιο εξέφρασε ο γγ του ΚΚΕ λέγοντας ότι «με τις ρυθμίσεις δεν διορθώνεται η κατάσταση. Οι ρυθμίσεις είναι κοροϊδία. Ανάπτυξη για την Ελλάδα δε θα υπάρξει, μπορεί για κάποια τμήματα του κεφαλαίου, αλλά για το λαό θα ισχύουν και θα επανέρχονται για νέα μέτρα.

Από το μνημόνιο θα βγούμε, αλλά επιτήρηση πάντα θα υπάρχει» τόνισε.

«Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος είχε ψηφοθηρικό χαρακτήρα»

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιο Όρος την χαρακτήρισε «ψηφοθηρική» παραλληλίζοντας την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν με τις άλλες που κάνει για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η επίσκεψη στο Άγιο Όρος είχε ρόλο ψηφοθηρικό. Κι εγώ θα πήγαινα αλλά όχι προεκλογικά και ψηφοθηρικά. Έτσι αξιοποιείς και χρησιμοποιείς τα θρησκευτικά αισθήματα του λαού. Και ο Φλωράκης είχε πάει με τον Τίτο Βανδή, όπως κάθε άνθρωπος, αλλά δεν είναι το ίδιο. Θέλει μέτρο και προσοχή, ώστε να μην υποτάσσονται όλα στη ψηφοθηρία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν είναι σταθερή στις απόψεις της, δεν έχει προτάσεις» ενώ προέβλεψε ότι αν γίνει κυβέρνηση «θα είναι μία κυβέρνηση που θα κινείται στις κατευθύνσεις της ΕΕ».

«Το ΚΚΕ δεν ψηφίζει για Πρόεδρο»

Όπως πάντα, έτσι και αυτήν τη φορά το ΚΚΕ θα απέχει από τη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας διευκρίνισε ο κ.Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «δεν αφορά το πρόσωπο, αλλά όποιος παίρνει μέρος σε αυτήν τη διαδικασία θέλει να βάλει φρένο στην οργάνωση του λαού μας. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε ώστε να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να αντιδράσει σε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα» είπε σχετικά.

Τέλος ο γγ του ΚΚΕ μιλώντας για δύο πολιτικά πρόσωπα, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Φώτη Κουβέλη είπε, για τον μεν πρώτο και την πιθανότητα μετακίνησής του στη Νέα Δημοκρατία ότι απλά «πρόκειται για ανακύκλωση ίδιων πολιτικών. Πρόκειται για εσωτερικές μετακομίσεις ανθρώπων και κομμάτων του καπιταλισμού που έχουν την ίδια λογική».

Για τον δεύτερο, απαντώντας στο αν θα στήριζε αριστερό υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι «οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώνει αριστερός».