X

Απαραίτητη η εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας, τόνισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Ο πρωθυπουργός υποδύεται πως εμπνέεται από το όραμα της «νέας Ελλάδας» αγκιστρωμένος όμως στο παρελθόν της «δόξας των προγόνων» και τους λέοντες της Αμφίπολης» τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος.

Ant1news

Για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και «εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας» καθώς και αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου, απέναντι στο «αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης», με αναπροσανατολισμό της οικονομίας σε βιώσιμη προοπτική, με «πράσινη καινοτομία», με στήριξη «της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας» και με νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας, έκαναν λόγο στη συνέντευξή τους στην 79η ΔΕΘ οι Οικολόγοι Πράσινοι.

«Χρειαζόμαστε μια συνολική αλλαγή πολιτικών, δηλαδή αλλαγή κυβερνητικής εξουσίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ήταν πάντα ένας χώρος που θέλει, πρεσβεύει και εκφράζει μια κουλτούρα συνεργασιών και να αλλάζουμε την ζωή, εδώ και τώρα. Πιστεύουμε ότι η εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας συνολικά είναι απαραίτητη. Αυτός ο διάλογος έχει αρχίσει στο εσωτερικό του κόμματος και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στο συνέδριο στις 15 Νοεμβρίου» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Πρόσθεσε, ότι το κόμμα του βρίσκεται σε συζητήσεις, με δυνάμεις που του έχουν απευθύνει πρόσκληση, μεταξύ αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, για την αναζήτηση ενός πλαισίου προγραμματικής σύγκλισης και συνεργασιών. Σε ερώτηση εάν οι Οικολόγοι Πράσινοι επιθυμούν πρόωρες εκλογές, με αφορμή και τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τρεμόπουλος, αφού σημείωσε επίσης ότι μπορεί να γίνουν «και μέσα στο 2014», πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ναι, το έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Τρεμόπουλος αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υποστήριξε ότι τόσο από αυτές, όσο και από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, «δε φάνηκε να υπήρξε ελπίδα για αλλαγές στις ασκούμενες πολιτικές» και τάχθηκε κατά των πολιτικών λιτότητας, υπέρ του «δραστικού» κουρέματος του χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης και με υιοθέτηση ενός βιώσιμου εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα.



«Ο πρωθυπουργός υποδύεται πως εμπνέεται από το όραμα της «νέας Ελλάδας» αγκιστρωμένος όμως στο παρελθόν της «δόξας των προγόνων» και τους λέοντες της Αμφίπολης» τόνισε. Υποστήριξε επίσης, ότι επιχειρείται «μεγάλη πολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση» με το θέμα της Αμφίπολης. «Έτσι όπως το χειρίζονται δίνει την αίσθηση ότι μετά τους δύο λέοντες και τις δύο Καρυάτιδες, στο τρίτο επίπεδο θα βρεθούν οι δύο «Ηρακλείς» της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος» είπε ο κ. Τρεμόπουλος.

Σε επιμέρους θέματα που αφορούν περιβαλλοντικές πολιτικές και πολιτικές ανάπτυξης αναφέρθηκε η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Μαρία Πετεινάκη.