X

Αποχώρησε επίσημα η ομάδα Λυκούδη από τη ΔΗΜΑΡ

Και επισήμως βγήκε σήμερα το διαζύγιο της Μεταρρυθμιστικής Τάσης του Σπύρου Λυκούδη με την ΔΗΜΑΡ.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Τα 24 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που πρόσκεινται στην ομάδα Λυκούδη, κατέθεσαν στον γραμματέα του κόμματος την επιστολή αποχώρησης τους.

«Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος» σημειώνει η Μεταρρυθμιστική Τάση στην εν λόγω επιστολή. «Οι πολιτικές επιλογές του κόμματος που συνιδρύσαμε οδήγησαν σταδιακά στην αναίρεση δομικών χαρακτηριστικών του και στην εγκατάλειψη των διακηρυγμένων στόχων του. Το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι επιλογές αυτές είναι απολύτως ασφυκτικό, τόσο για εμάς όσο και για το ίδιο το κόμμα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απλώς πιστοποίησε το προφανές, που μόνον η ηγεσία αρνείται να δει ή να παραδεχτεί» προσθέτουν.

Επανέλαβαν μάλιστα την αντίθεση τους στην διεξαγωγή συνεδρίου με το αιτιολογικό ότι «τα συνέδρια στην αριστερά γίνονται είτε για να μιλήσουν τα μέλη του κόμματος, είτε για να σιγήσουν. Το επερχόμενο —ένα «συνέδριο ηγεσίας και όχι κόμματος»— ανήκει στη δεύτερη κατηγορία».

Τα 24 μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης που αποχώρησαν είναι: Βαρελάς Δημήτρης, Γαλανόπουλος Νίκος, Γιάνναρος Ανδρέας, Δερμιτζάκης Δημήτρης, Επιτροπάκη Κατερίνα, Ζαράνης Ηλίας, Κανελλοπούλου Γωγώ, Καραγρηγορίου Γρηγόρης, Καραφέρη Μαρία, Κελαϊδίτης Ξένος, Κεχαγιόγλου Ελένη, Λιοναράκη Μυρσίνη, Λυκούδης Σπύρος, Μανδαράκης Βασίλης, Νικολάου Γιάννης, Όκλαντ Αστριντ Ζωή, Παπαϊωάννου Χαρά, Πιέρρος Γιώργος, Πολίτης Χαϊμ, Πολυμενάκου Φιλιώ, Τριανταφύλλου Θοδωρής, Τσακνιάς Γιώργος, Τσικαρδάνη Ντόρα, Χαϊνάς Κώστας.