X

Θεοδωράκης: «Οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να βοηθήσουν»

"Τέλειωσαν οι εποχές των διαπιστώσεων και της μεμψιμοιρίας και ήρθε η εποχή της δημιουργικής αισιοδοξίας".

Ant1news

"Μόνο ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης που θα εμπνεύσει την κοινωνία θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Ένα σχέδιο που πρέπει να γίνει το νέο μας Κοινωνικό Συμβόλαιο". Αυτό είναι το κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην ημερίδα-σταθμό για το "Ποτάμι" που διεξάγεται σήμερα στο ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης". 

Μαγικές λύσεις, όπως λέει στο μήνυμά του στο φυλλάδιο του προγράμματος της ημερίδας, δεν υπάρχουν για το μέλλον καθώς «τέλειωσαν οι εποχές των διαπιστώσεων και της μεμψιμοιρίας και ήρθε η εποχή της δημιουργικής αισιοδοξίας, του σχεδίου, του δυναμισμού, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας». 

«Οι παλιές συνταγές» όπως προσθέτει «δεν μπορούν να βοηθήσουν ούτε τα παλιά ούτε τα νέα κόμματα, γιατί η κατάρρευση του παλιού μεταπολιτευτικού συστήματος επιβάλει να είμαστε έτοιμοι για λύσεις διακυβέρνησης» ακούγοντας «όλους αυτούς που προσφέρουν στον τόπο με τις ιδέες τους και τις πράξεις τους». 

«Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε όλα αυτά που δεν αφήνουν την χώρα να πάει μπροστά. Από τις δικές μας ίσως συνήθειες μέχρι τις καταστροφικές αποφάσεις της πολιτικής» καταλήγει ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Με την ομιλία του ευρωβουλευτη Γιώργου Γραμματικάκη, λίγο μετά τις 10 ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ημερίδας της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, όπου 60 διαφορετικές φωνές, με επιστέγασμα -στις 8το βράδυ- την ομιλία του επικεφαλής Σταύρου Θεοδωράκη, θα δώσουν το στίγμα της επόμενης μέρας παρουσιάζοντας τις 21 κυβερνητικές προτεραιότητες του κόμματος.

Τη σημασία της σημερινής ημέρας, τόνισε και ο κ. Γραμματικάκης, καθώς, όπως είπε, για πρώτη φορά ένας πολιτικός φορέας καλεί σε διάλογο φωνές διαφορετικές και ανομοιογενείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ενώ σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή μίλησε για τις αξίες που χάθηκαν και τα ιδανικά που παραμερίστηκαν. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα ο οποίος αναφέρθηκε την ανάγκη ενός «μεγάλου αγώνα για μια Ευρω - Μεσογειακή Ευρώπη και για μια Ευρώπη στην οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά» επισημαίνοντας ότι αυτός ο αγώνας θα δωθεί από κοινού «για να βελτιώσουμε αυτή την Ευρώπη, για να ξεπεράσουμε τις ανισότητες, για να δημιουργήσουμε μια νέα φάση που θα χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας»