X

Φόβος και τρόμος για τους 180 στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί o ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, καθώς φοβούνται στην Κουμουνδούρου ότι τελικά ο μαγικός αριθμός των 180 για την Προεδρική Εκλογή δεν είναι άπιαστο όνειρο για την κυβέρνηση.

Ant1news


Του Γιάννη Τσακίρη

Υπήρξαν «σημάδια» που έχουν θορυβήσει τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να επικαλούνται πρωτοσέλιδα εφημερίδων πολύ χαμηλής κυκλοφορίας για να προειδοποιήσουν τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος αναφέρθηκε σήμερα σε δημοσίευμα προ τριών εβδομάδων χαμηλής σε κυκλοφορία εφημερίδας, που ανέφερε ότι «γαλάζιοι επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την Προεδρική Εκλογή»!

Όταν δε ρωτήθηκε για αν υιοθετεί αυτό το δημοσίευμα απάντησε ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα», φανερώνοντας το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτήν την αποστροφή» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παπάς, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Τα λόγια του κ. Σκουρλέτη, ωστόσο, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αγυρτεία» και για καταγγελία που πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Αντίδραση στα λεγόμενα του κ. Σκουρλέτη υπήρξε και από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, η οποία μέσω ανακοίνωσής της δήλωσε:

«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν.Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο «κουμπαράς» του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες ‘καταγγελίες»