X

Για τα «κόκκινα δάνεια», συζήτησαν Στουρνάρας-Θεοδωράκης

Η κρίσιμη καμπή της Ελληνικής οικονομίας και τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ant1news

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών που έχει προγραμματίσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης, ο Θανάσης Σκόκος υπεύθυνος τομέα Οικονομίας, ο Ανδρέας Κούτρας υπεύθυνος τομέα Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και η Οντίν Λιναρδάτου υπεύθυνη τομέα ΜΜΕ, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος συμμετείχαν η κ. Βασιλική Ζάκκα Διευθύντρια Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και ο Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος Διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΤτΕ  και είχε διάρκεια περίπου 60 λεπτών, ενώ είχε ως επίκεντρο την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η Ελληνική οικονομία.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε, «Δεν μπορεί 4 χρόνια τώρα να προσθέτουμε φόρους, να αυξάνουμε φόρους και παράλληλα να συνεχίζουν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν νεκρές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτα στον ελληνικό λαό».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων για τα οποία ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δήλωσε μεταξύ άλλων, « Για τα κόκκινα δάνεια λέμε ότι πρέπει να υπάρξει λύση . Αλλά αυτή η λύση δεν μπορεί να είναι οριζόντια γιατί αυτό δεν θα είναι πράξη δικαιοσύνης . Άλλο το κόκκινο δάνειο μιας επιχείρησης η οποία προσπαθεί , η οποία ακόμη και σήμερα έχει εργαζόμενους , αλλά δυσκολεύεται σε κάποια σημεία να τα βγάλει πέρα και άλλο τα κόκκινα δάνεια μιας επιχείρησης που έβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό και τα γλεντάει ο επιχειρηματίας στην υγειά του κορόιδου Ελληνικού λαού».