X

Βενιζέλος: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ

Στο μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και στην συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση της κρίσης επικέντρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ant1news

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν ο ομιλητής που άνοιξε τις εργασίες της Ολομέλειας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που θα ολοκληρωθούν αύριο.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως αρχίζει η πορεία συγκρότησης και ανάδειξης της δημοκρατικής παράταξης, φιλοδοξώντας να αναδειχθεί σε όλη την χώρα και να αγκαλιάσει όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την σκληρή αυτοκριτική που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο πως πρέπει να τερματιστούν οι όποιες συζητήσεις για διάλυση ή αφομοίωση του. Άλλωστε το κίνημα εκπροσωπείται στην Δημοκρατική παράταξη με το όνομα, τα πρόσωπα και την οργανωτική δομή του.

«Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, η οποία πρέπει να είναι «Ελιά» συν και όχι «Ελιά» μείον. Το Συνέδριο της Παράταξης, πρόσθεσε, θα είναι δημοκρατικό, παραταξιακό, πολιτικό και προγραμματικό, ένα εθνικό πολιτικό γεγονός και δεν θα θιγεί η ταυτότητα και η οργανωτική δομή των φορέων που θα πάρουν μέρος. Σεβόμαστε όλους όσους μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα, αλλά αξιώνουμε και τον σεβασμό όλων».

Η αποστροφή αυτή θεωρήθηκε ως ευθεία βολή κατά της ΔΗΜΑΡ, όπως και όσα είπε για μικρομεγαλισμούς και αλαζονικές τακτικές. Οι βολές του είχαν αποδέκτες και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για όσους χρησιμοποιούν τον όρο «σημερινό ΠΑΣΟΚ», τον οποίο ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται.

Τόνισε επίσης πως «δεν είναι δυνατό να δέχονται το «αξιακό μας πλαίσιο» και να αγωνίζονται γι αυτό, στελέχη της «Ελιάς» που δεν είχαν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των καλών περιόδων και να αρνούνται να το πράξουν στελέχη που τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία κάλεσε,  να αφήσουν την παράταξη να αναπνεύσει».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην υπεύθυνη στάση που κράτησε το κίνημα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης που έπληξε την χώρα. «Δεν ακολουθήσαμε, είπε, τον εύκολο δρόμο να επιρρίψουμε την ευθύνη στους άλλους, αλλά αναλάβαμε να σηκώσουμε μόνοι μας το μεγάλο βάρος της σωτηρίας της χώρας, για να αποτρέψουμε τα δυσάρεστα, όταν οι σημερινοί μας εταίροι είχαν άλλες απόψεις από αυτές που έχουν σήμερα».