X

Συμπαράταξη και όχι Κόμμα η Δημοκρατική Παράταξη

Τον οδικό χάρτη της συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Αποφεύγοντας την πολεμική ρητορική προς τον εκ νέου απόντα και από αυτή την εκδήλωση Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συντήρησε με την εμφάνιση του προ ημερών στο Ηράκλειο της Κρήτης το χάσμα με το «βενιζελικό» στρατόπεδο αλλά και φήμες για το πολιτικό του come back, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την Δημοκρατική Παράταξη.

Απαντώντας στις βασικές αιχμές του «παπανδρεϊκού» μπλοκ ότι θα καταργήσει το ΠΑΣΟΚ ως πολιτική οντότητα και πως είναι προσδεδεμένος στο άρμα της ΝΔ, διαμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ μετέχει στη Δημοκρατική Παράταξη με το όνομα, τα σύμβολα, τα όργανά του, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και με το δίκτυο των οργανώσεών του. Ως προς τη δεύτερη μομφή απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το επιχείρημα περί δήθεν “σημερινού ΠΑΣΟΚ” που εφαρμόζει το μνημόνιο και συνεργάζεται με τη ΝΔ» αφηγούμενος πως έγινε ο εν λόγω κυβερνητικός γάμος. Εξάλλου, ο Κώστας Σκανδαλίδης που επιφορτίστηκε να παρουσιάσει το ιδεολογικό και οργανωτικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης αποσαφήνισε ότι θα είναι συμπαράταξη κομμάτων και κινήσεων καθώς και πως ο ιστορικός συμβιβασμός δηλαδή η σύμπλευση με τη ΝΔ λήγει με τη λήξη του Μνημονίου.

Μέσα στο προσεχές δίμηνο θα δημιουργηθούν τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, ενώ θα διοργανωθούν πολλές ομιλίες στελεχών ανά την χώρα. Τέλη Ιανουαρίου αναμένεται το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο εξωτερικό, έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΔΗ.ΠΑΡ. «παπανδρεϊκά» στελέχη όπως οι Καρχιμάκης, Νιώτης, Μπεγλίτης, Μωραϊτης, Σαχινίδης κ.α.