X

Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τη χώρα

Εκδήλωση με καλεσμένο το φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο πραγματοποίησε το «Ποτάμι» στην αίθουσα του πολυχώρου Acro στην Ιερά Οδό.

Ant1news

Καλεσμένος εκδήλωσης που πραγματοποίησε το «Ποτάμι» στην Ιερά Οδό ήταν ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος. Σε μια κατάμεστη -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- αίθουσα, 1.500 άνθρωποι παρακολούθησαν επί δυόμιση ώρες τον Στέλιο Ράμφο να δίνει τις δικές του απαντήσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον υποδέχθηκε στη σκηνή του πολυχώρου Acro λέγοντας πως «το Ποτάμι δημιουργήθηκε γιατί υπάρχει βαθιά κρίση των αξιών στην χώρα μας , κρίση που αγγίζει και τη δημοκρατία μας. Έχουμε καταλάβει στο Ποτάμι πως βρισκόμαστε ως κοινωνία σε αδιέξοδο και αν δεν αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ούτε τη χώρα».

Ο Έλληνας φιλόσοφος μίλησε για βαριά προβλήματα και για έκπτωση του αξιακού συστήματος. «Δεν μπορούμε πια να διαχωρίσουμε τι είναι καλό και τι κακό, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Ζούμε σε μια κοινωνία που μαραίνεται διαρκώς, γιατί δεν έχει τρόπο να ποτιστεί στις ρίζες της. Οι δεσμοί αίματος, τα σόγια, από τα οποία περνάει κάθε εκλογική επιτυχία, οδηγούν το μερικό να κυριαρχεί του κοινού συμφέροντος. Ζούμε σε ένα τοξικό νέφος σε ένα πνιγηρό παρόν».

Στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη «ποιό είναι το ποσοστό του καινούργιου που πρέπει να υπάρξει για να φύγουμε μπροστά» ο Στέλιος Ράμφος απάντησε πως το μεγάλο ζητούμενο είναι η αλλαγή στη νοοτροπία του Ελληνα.

«Αν με ένα μαγικό τρόπο εξαφανιζόταν το δημόσιο χρέος μας αλλά εμείς συνεχίζαμε να έχουμε την ίδια νοοτροπία , την ίδια συμπεριφορά τι μας εγγυάται ότι σε 15 , 20 χρόνια δεν θα πτωχεύσουμε ξανά;» αναρωτήθηκε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, πολλά στελέχη του Κινήματος, οι 51 υπεύθυνοι τομέων πολιτικής καθώς επίσης και οι: Άγγελος Δεληβορριάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Ξυδάκης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Σωτήρης Γκορίτσας, Γιώργος Ρωμαίος, Τάκης Σπυριδάκης, Νίκος Ορφανός,Πέτρος Τατσόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Κατερίνα Μάρκου, Τάκης Φραγκούλης, Αντώνης Κοκόσης, Αντώνης Παπαρίζος.