X

Θεοδωράκης: Να το ξεχάσουν όσοι σκέφτονται να αφήσουν την χώρα κάποιους μήνες χωρίς Κυβέρνηση και ΠτΔ

Εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και πολιτική σταθερότητα είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής του «Ποταμιού», που αύριο συναντά τον Κ. Παπούλια.

Ant1news

 

Την επιτακτική ανάγκη για εκλογή και δη με ευρεία πλειοψηφία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή υπογράμμισε ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι», στέλνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα για πολιτική σταθερότητα, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την γεωστρατηγική κρίση στην ευρύτερη περιοχή, όπως τόνισε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως «αυτοί όλοι που σκέφτονται να αφήσουν τη χώρα κάποιους μήνες χωρίς κυβέρνηση και χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να το ξεχάσουν».

Όπως εξήγησε «είναι πολύ επικίνδυνο να πάμε για εκλογή τον Μάρτιο, να μην έχουμε κυβέρνηση, να μην έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γενικά να είμαστε 2-3 μήνες και να κάνουμε μεταξύ μας χαβαλέ για το ποιος θα βγει, και να μην έχει η χώρα ούτε ΠτΔ ούτε κυβέρνηση και να είναι όλοι υπηρεσιακοί».

«Γι' αυτό με ευθύνη εμείς λέμε, ότι αυτή η Βουλή και ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές, θα πρέπει να βγάλει έναν ισχυρό πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά να συζητήσουμε αν θα πρέπει να τελειώσει η τετραετία. Ειδικά τώρα που υπάρχει μια γεωστρατηγική κρίση- για να μην πω απειλή», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του "Ποταμιού".

Σε ότι αφορά την διαχείριση από ελληνικής πλευράς της προκλητικότητας της Τουρκίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, είπε ότι «δεν είναι θέμα κομματικής διαμάχης, αλλά πρέπει με πολύ μεγάλη προσοχή, με αποφασιστικότητα, ενωμένοι με τους Κύπριους» να το αντιμετωπίσουμε, τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μαζί μας. Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι μαζί μας. Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται αλλά βάζει στο παιχνίδι την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αύριο το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.