X

Τσίπρας: Οι τοξικοεξαρτημένοι έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σχολείο της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω».

Ant1news



Την ανάγκη να στηριχθούν οι τοξικοεξαρτημένοι από την πολιτεία προκειμένου να επανενταχθούν επεσήμανε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο της μονάδας απεξάρτησης «18 Άνω», ενώ χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι είναι κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε την κοινότητα των «18 Άνω», μια κοινότητα που αποτελεί έμπνευση και δίνει όραμα και αγώνα ζωής σε συνανθρώπους μας, νέα παιδιά που παλεύουν, αγωνίζονται για να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους. Για εμάς ήταν μια συνάντηση πολύ σημαντική. Η τοξικοεξάρτηση δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουν, όμως, ανάγκες και κυρίως έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται είναι το χρήσιμο εκείνο εργαλείο για την επανασύνδεση, είναι το εργαλείο για την ένταξή τους στο  κοινωνικό γίγνεσθαι και για την πρόληψη της υποτροπής. Και είναι πράγματι ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας «18 Άνω». Και, πράγματι, θεωρούμε ότι αυτή η ντροπή είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή του «να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό».