X

Σκληρή απάντηση Παπανδρέου στα σενάρια περί διαγραφής του

Μέσω στενού συνεργάτη του, ο πρώην Πρωθυπουργός απαντά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εισηγήσεις στον Ευάγγελο Βενιζέλο να τον διαγράψει ή να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

«Οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων", δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει» σημειώνει ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος, με σαφείς αιχμές προς την Χαριλάου Τρικούπη, την οποία δείχνει ως υποκινητή των δημοσιευμάτων.

Εμμέσως επιμερίζει στην Χαριλάου Τρικούπη διχαστική διάθεση αναφέροντας ότι: «Αντί, όπως πιστεύουν, να "πιέσουν" τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα, ένεκα των δικών τους επιλογών, των εντεινόμενων προβληματισμών από τους οποίους διακατέχονται και της αγωνίας από την οποία εκκινούν - για τους δικούς τους λόγους, που ωστόσο, αποτελούν πλέον, κοινό μυστικό. Όσο και αν ονειρεύονται "ξεκαθαρίσματα", δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς».

O Γιώργος Παπανδρέου μετά τις ομιλίες του σε Ζάππειο και Ηράκλειο Κρήτης όπου ανέδειξε τις θέσεις του για την προοδευτική παράταξη και την χώρα, θα παρουσιάσει βιβλίο του βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος έχει κονταροχτυπηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και έχει ζητήσει δημόσια να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Πηγές προσκείμενες στη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι δεν είναι παραλήπτες των σχολίων του συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, καθώς ουδέποτε εκείνοι μίλησαν για διαγραφές και έδειχναν παπανδρεϊκά στελέχη, που αντιθέτως όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούν σενάρια και προσδοκίες για ίδρυση κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό.