X

Ψήφος κατά συνείδηση για τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές

Με φόντο την προεδρική εκλογή, αποκαταστάθηκε η ηρεμία στην Κ.Ο. τους, που αποφάσισε να διατηρήσει κάθε βουλευτής την άποψη του.

Ant1news



Έντονη κινητικότητα παρατηρείται ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κι ενώ η Κυβέρνηση «αναζητά» ψήφους βουλευτών, κυρίως από τα …έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών, ο Παναγιώτης Μελάς «ξάφνιασε» με την δήλωση του ότι, αναλόγως των προτάσεων, δεν αποκλείει για το καλό της χώρας να ψηφίσει «ναι», κόντρα στην γραμμή των ΑΝΕΛ.

Ρόλο-κλειδί για την αποφυγή πρόωρων εκλογών με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα παίξει η στάση των 23 ανεξάρτητων βουλευτών.

Εξ αυτών ήδη ορισμένοι έχουν δηλώσει ότι για να μην οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες θα ψηφίσουν «ναι» για Πρόεδρο Δημοκρατίας, όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου, ενώ άλλοι, όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος θα επιμείνουν στο «όχι».

Το απόγευμα οι 16 που συγκροτούν την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών συνεδρίασαν, σε τεταμένο κλίμα στην Βουλή για να καθορίσουν την στάση τους.

Δημοσιεύματα που έφεραν τον Πρόεδρο της Κ.Ο., Πάρι Μουτσινά, να πλειοδοτεί υπέρ της δημιουργίας «Κυβέρνησης Ειδικού Σκοπού», προκάλεσαν την έκρηξη των Οδυσσέα Βουδούρη, Χρυσούλας Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θόδωρου Παραστατίδη και Πέτρου Τατσόπουλου, οι οποίοι του του επιτέθηκαν, καταλογίζοντας ότι τους «καπελώνει» για ανύπαρκτο θέμα, για το οποίο δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική απόφαση.

Σε μια απόπειρα να πέσουν οι τόνοι δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις και μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πάρις Μουτσινάς δήλωνε ότι παρεξήγηση λύθηκε και ότι οι «πέντε» κατανόησαν ότι η αντίδραση τους ήταν υπερβολική.

Σε ότι αφορά την συμπεριφορά τους στις ψηφοφορίες και τις υπόλοιπες διεργασίες εντός του Κοινοβουλίου, οι 16 συμφώνησαν να διατηρήσει ο κάθε βουλευτής την άποψη του και να ψηφίζει κατά βούληση.