X

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1 για τις εκλογές και τον ΠτΔ

Μίλησε για τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τις εκλογές και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ant1news



Στα σημεία στα οποία συμφώνησε και διαφώνησε με τον πρωθυπουργό στη χθεσινή συνάντησή τους αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ανέπτυξε τις θέσεις «Του Ποταμιού» για την εκλογή του ΠτΔ και την ημερομηνία των εκλογών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό για την αλλαγή του Συντάγματος και για τον εκλογικό νόμο, ενώ πρόσθεσε ότι «διαφωνήσαμε στην ημερομηνία των εκλογών». Ο επικεφαλής «Του Ποταμιού» σημείωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία της, ενώ η δική του θέση είναι οι εκλογές να γίνουν στα τέλη του 2015.

«Δεν λέμε εκλογές τώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει από αυτή τη Βουλή. Ακόμη, ο πρόεδρος «Του Ποταμιού» ζήτησε «θάρρος» από το παλιό πολιτικό σύστημα «για να συνεργαστούμε» και επισήμανε ότι πρέπει να «υπάρξει μία πολιτική συνεννόηση».

«Δεν με ενδιαφέρει να σώσουμε τους παλιούς μηχανισμούς. Με ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας. Έχουμε απόψεις για πρόσωπα, για λύσεις και θέλουμε να τις συζητάμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», ανέφερε και άσκησε κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι παρά πολλά πράγματα που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν απεικόνιση την παλιά Ελλάδα (...) Οι λύσεις πρέπει να έρχονται από το μέλλον. Όταν οι λύσεις έρχονται από το παρελθόν, τότε είσαι μέρος του παλιού συστήματος», υπογράμμισε.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή του: