X

Κασσής: Ούτε Βενιζέλος, ούτε Παπανδρέου… Η Φώφη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ

Τη Φώφη Γεννηματά προτείνει για πρόεδρο ο Κασσής. Επικρίσεις Γρηγοράκου για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ant1news

Πρόταση-βόμβα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και το θέμα ηγεσίας που εγείρει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Κασσής πρότεινε τη Φώφη Γεννηματά για μεταβατική πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον Real FM, ο Μιχάλης Κασσής δήλωσε: «Για να βρει το δρόμο του το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να συμμετέχει ούτε ο κ. Παπανδρέου ούτε ο κ. Βενιζέλος στα καινούρια πράγματα που θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε. Δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τόσα στελέχη τα οποία εκτιμώ ότι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα. Αφού ανοίξει αυτή η κουβέντα και αυτός ο διάλογος, τότε θα πούμε και για πρόσωπα. Θα μπορούσαμε να πάμε με τη Φώφη Γεννηματά αυτό το διάστημα, μέχρι το συνέδριο και μετά το συνέδριο».

Καυστικός ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γρηγοράκος, ανέφερε: «Σε καθέναν που ζητά κάτι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κάνει κάτι συλλογικό; Ας έλθει στα όργανα του κόμματος και να βάλει το θέμα. Για να ζητήσεις αλλαγές, πρέπει να υπάρχει λόγος. Η κυβέρνηση χρειάζεται σταθερότητα και συνεκτικότητα. Τέτοιες κινήσεις αποσταθεροποιούν την Κυβέρνηση».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έθεσε μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Παπανδρέου, καλώντας τον να αποσαφηνίσει τις θέσεις του: «Να μας πει αν θέλει να είναι με το ΠΑΣΟΚ ή όχι, για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε. Στηρίζει την Κυβέρνηση; Θα συνταχτεί με το ΠΑΣΟΚ; Στηρίζει τη Δημοκρατική Παράταξη; Να μας απαντήσει. Αν όχι, να τον ευχαριστήσουμε για όσα έχει κάνει και να δούμε που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.