X

Σκουρλέτης: Δεν λαμβάνουμε μηνύματα από την τρόικα, στέλνουμε!

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της τακτική έκανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για αναλγησία κι εκδικητικότητα αναφορικά με την υπόθεση Ρωμανού

Ant1news

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τακτική του, εβδομαδιαία επαφή με τους δημοσιογράφους, στέλνοντας ωστόσο και ένα σαφές μήνυμα στην τρόικα, όπως είπε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την αποτίμηση της τακτικής των δανειστών και το κατά πόσον στέλνουν μηνύματα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «η τροικα στέλνει κι ένα μηνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους απαντούμε ότι δεν λαμβάνουμε μηνύματα, στέλνουμε. Ότι μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλους αυτούς τους εγκληματικούς μνημονιακούς νόμους και θα διαπραγματευτεί για το χρέος».

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε μύδρους κατά της διαπραγματευτικής γραμμής της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να αποπειραθεί να «ξεγελάσει ξανά τον ελληνικό λαό», μιλώντας για έξοδο από το μνημόνιο και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει την αυτοκριτική του. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα του κόμματος για προκήρυξη πρόωρων εκλογών, λέγοντας παράλληλα ότι «ο  Προϋπολογισμός ειναι κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν ειναι ενσωματωμένα τα μέτρα που συζητά με την τροικα. Θα τα μάθουμε αυτα τα μέτρα; Θα τα δεχτεί ο Σαμαράς; Θα πει επιτέλους ένα οχι ή θα αποπειραθεί να τα περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου;»

Σε ότι αφορά τις ζυμώσεις για την προεδρική εκλογή και τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων, με αφορμή την σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε αντίθετος στις απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή δεν έχει νόημα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι «οι ίδιοι είπαν ότι δεν εχει νόημα μια τέτοια πρόταση χωρις τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν συμφωνούμε. Εμείς δεν συζητάμε σήμερα με τη ΔΗΜΑΡ για να επισφραγισουμε μια κυβερνητική συνεργασία». 

Για τον Νίκο Ρωμανό

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις για τον Νίκο Ρωμανό, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι η απόρριψη του αιτήματος του «δείχνει αναλγησία, αυταρχισμό και εκδικητικότητα» και χαρακτήρισε «μη δημοκρατική και υποκριτική» την στάση της Πολιτείας. 

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην επέτειο των έξι χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τις εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί για το Σάββατο, ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε την Κυβέρνηση για χειρισμούς που δεν θα πυροδοτήσουν την ένταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι «αν η Κυβερνηση φλερτάρει με την ιδέα να στήσει ένα σκηνικό έντασης με αφορμή την απεργία πείνας Ρωμανου».