X

Τσίπρας: «Δε θα εκλέξει Πρόεδρο η παρούσα Βουλή»

Την πεποίθηση ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Ant1news

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής σχολής του Βελιγραδίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει πρόεδρο και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ακροατή, δήλωσε ότι είναι απίθανο να βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

«Αυτήν τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε συναινεί με την πολιτική της λιτότητας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταστρέψει τη χώρα. Το πιθανότερο είναι να αποτύχει η εκλογή Προέδρου και να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Εκτίμησε δε ότι «οι εκλογές αυτές θα οδηγήσουν σε μία ανατροπή στην Ευρώπη δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Αυτό θα είναι μια μεγάλη, σημαντική εξέλιξη θα είναι ένας σεισμός που θα ταράξει όλη την Ευρώπη και θα δημιουργήσει ανάλογη δυναμική και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό τον σεισμό θα τον αισθανθείτε και εδώ στο Βελιγράδι». Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πολιτική της Ευρώπης και καθοριστικής σημασίας για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας και των δυτικών Βαλκανίων».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο, που «η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στέλνοντας το ερευνητικό Μπαρμπαρός και πολεμικά πλοία εντός της ΑΟΖ της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «πρέπει να πείσουμε τους γείτονές μας τους Τούρκους, όπως και εσείς τους γείτονές σας τους Αλβανούς, ότι με τις προκλήσεις και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι θα προλάβει να συναντήσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό, πριν αυτός φύγει απο την Αθήνα, καθώς έχει κλειστεί ραντεβού με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στην ομιλία του στη Νομική σχολή του Βελιγραδίου ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους κίνδυνους που ελλοχεύουν από τους αυξανόμενους εθνικισμούς στα Βαλκάνια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αλβανία, τη Βοσνία και την ΠΓΔΜ για την πολιτική ηγεσία της οποίας είπε ότι «συντηρεί μία στείρα άρνηση για ουσιαστικές προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος του ονόματος».