X

Δριμύ κατηγορώ Τσίπρα εναντίον του Μαξίμου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο και για αδράνεια των δικαστικών αρχών στην διερεύνηση της υπόθεσης Χαϊκάλη.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Βολές κατά ριπάς εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης, μιλώντας ευθέως για αδράνεια των δικαστικών αρχών, ενώ  κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου ότι κινεί τα νήματα της πολιτικής ανωμαλίας.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που «καίει τα σπαρτά», που προσπαθεί, τις τελευταίες ώρες της, να κάνει εκδουλεύσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της ανωμαλίας είναι οι ίδιοι άνθρωποι που προβάλλονται ως σωτήρες.  Όταν ρώτησε ο Χαϊκάλης πως θα δικαιολογήσει την ψήφο του η απάντηση ήταν: Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου» και προσέθεσε «μία φράση, όλη η ιστορία της διαφθοράς. Μία φράση, όλη η πολιτική μεθοδολογία της συγκυβέρνησης».

Παράλληλα προειδοποίησε τους πάντες ότι «για όλα όσα έγιναν με τα μνημόνια, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τα σκάνδαλα δεν θα αναζητηθούν μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απόσπασμα της ομιλίας Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες, στην περιοχή των Φερών, στον Έβρο.