X

Τι συζήτησαν Βενιζέλος – Παπανδρέου λίγο πριν την ψηφοφορία;

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου, λίγο πριν την ψηφοφορία για εκλογή ΠτΔ.

Ant1news

Συνάντηση λίγο πριν από την δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα, είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει την παράταξη. Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να είπε στον κ. Παπανδρέου ότι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του.

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελός Βενιζέλος είπε στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της, ώστε όλοι μαζί να δώσουν τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μετά την σκληρή κριτική του Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη διαφαινόμενη πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει νέο κομματικό φορέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Όλα καλά».

Η απάντηση Παπανδρέου

Από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά σε ότι αφορά στα ζητήματα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός, εμμένει στις θέσεις που είχε διατυπώσει στην επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο και θεωρεί ότι επί των θέσεων που διατύπωσε δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του Κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση».