X

Θετικές οι δηλώσεις του Σταύρου Δήμα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου προκάλεσε η δέσμευση του Σταύρου Δήμα ότι δε θα αποδεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη

Θετικά είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Σταύρου Δήμα ότι δεν θα αποδεχθεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής καθώς όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο.

Γι’ αυτό και χαρακτηρίζουν θετικές όχι μόνο τις δηλώσεις Δήμα αλλά και των άλλων κυβερνητικών στελεχών που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα δεχθούν ναζιστικές ψήφους στην εκλογή του Προέδρου.

Στην Κουμουνδούρου πάντως θεωρούσαν απίθανο η κυβέρνηση να καταφύγει στις χρυσαυγίτικες ψήφους και σημείωναν χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο θα ήταν απονενοημένο διάβημα και το πολιτικό και όχι μόνο κόστος θα ήταν τεράστιο.

Μάλιστα απαντώντας και στις αιχμές ότι οι ίδιοι δέχονται να προσμετρούνται οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής στις αρνητικές ψήφους, καθώς εξυπηρετεί τα σχέδια τους να μην εκλεγεί νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας, απαντούν πως το Σύνταγμα είναι σαφές και αθροίζει τους 180, δεν μπορεί κανείς να αθροίσει τις αρνητικές ψήφους, οι οποίες είναι ετερόκλητες. Οποιοιδήποτε άλλοι συμψηφισμοί ειναι εκ του πονηρού, σημείωναν χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης ενόψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας, καθώς εκτιμούν ότι τις τέσσερις μέρες που απομένουν θα ενταθεί από την πλευρά της κυβέρνησης το κλίμα της κινδυνολογίας.

Ωστόσο δηλώνουν βέβαιοι ότι 180 δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ότι κι αν κάνει η κυβέρνηση και προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πια άλλα όπλα στα χέρια του εκτός από το κλίμα φόβου που θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα, όμως όπως λένε και αυτήν τη φορά δεν θα έχει αποτέλεσμα.