X

Νέες πρωτοβουλίες στελεχών για να μείνει στο ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου

Στόχος να τον μεταπείσουν και να μην κάνει δικό του κόμμα. «Δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις», απαντά ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ant1news

Λίγες ώρες μετά την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου ο Κώστας Σκανδαλίδης, μια δεύτερη πρωτοβουλία ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με το ίδιο περιεχόμενο, εξελίχθηκε στον χώρο της Βουλής, με την ευκαιρία της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που οδήγησε την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκαν κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας του Κινήματος κι ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια προσπάθεια να μεταπεισθεί ο πρώην Πρωθυπουργός από την διαφαινόμενη πρόθεση του για απόσχιση από το ΠΑΣΟΚ και δημιουργία νέου κομματικού φορέα.

Στην συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό, πέραν του κ. Ανδρουλάκη, πήραν μέρος: η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πάρις Κουκουλόπουλος,

Του ζήτησαν να μην προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος με το επιχείρημα, σύμφωνα με πληροφορίες ότι  «κανείς δεν θέλει να υποχωρήσεις από τις απόψεις σου, τις οποίες συμμερίζονται πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτές όμως πρέπει να τις συζητήσουμε, σε ένα ανοιχτό συνέδριο μετά τις εκλογές».

Στην διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν και αναφορές στο παρελθόν, προκαλώντας στιγμές συναισθηματικής φόρτισης, με την Φώφη Γεννηματά, να λέει, κατά πληροφορίες, στον Γιώργο Παπανδρέου «μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά, δεν μπορούμε να είμαστε αντίπαλοι», ενώ ο Δημήτρης Κρεμαστινός του επεσήμανε ότι «ένας Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι εκτός ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τους απάντησε ότι δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις, αναφορικά με το αν θα προχωρήσει στην δημιουργία νέου κομματικού φορέα, λέγοντας τους ότι «θα σκεφτεί όσα του είπαν».  

Στο ίδιο κλίμα κινείται ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του, σε συνέχεια συναντήσεων με τους κ. Βενιζέλο και Παπανδρέου, καλεί τον πρώην Πρωθυπουργό να δώσει την μάχη μέσω των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως έπραξε νωρίτερα  και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να παίξει ρόλο μεσολαβητή για τα βρουν οριστικά ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος του Κινήματος και να μην διασπαστεί ο χώρος, ιδίως εν όψει των εκλογών.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου απαντώντας σε επίμονα ερωτήματα δημοσιογράφων για το πότε θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα φανερώσει τις προθέσεις του, απαντούσαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να προβεί σε κινήσεις πριν από την έλευση του 2015.