X

Τσίπρας: Να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή

"Στόχος μας πρέπει να είναι να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική μας δύναμη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ant1news

 

Του Γιάννη Τσακίρη 

Την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου έθεσε ως βασικό στόχο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια κρίσιμη περίοδο σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί καμία στιγμή που δεν θα υπήρχαν δυσκολίες. 

"Στόχος μας πρέπει να είναι να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική μας δύναμη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη Βουλή" τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα πως αυτό για να επιτευχθεί έχει προϋποθέσεις, δίνοντας σαφείς οδηγίες προς ναυτιλομένους.

"Να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από το 2012. Έχουμε συνείδηση ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με ένα κλίμα κινδυνολογίας και φόβου. Πρέπει όμως ταυτόχρονα να προσέξουμε τι κάνουμε εμείς. Και ιδιαίτερα την παρουσία μας στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Ο χρόνος είναι λίγος". 

Στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε η διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας που θα κληθούν να αποδεχθούν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος

"Πρέπει να προτάξουμε τα ζητήματα της δεοντολογίας γιατί αποτυπώνουν το δικό μας αξιακό φορτίο. Αυτό που θα κρίνει τελικά αν θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ όπως λένε ορισμένοι, σχετίζεται με το αν θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν φαινόμενα τύπου ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στο θέμα των συμμαχιών και των ψηφοδελτίων τόνισε πως "οι αντίπαλοι μας θα μας ήθελαν απομονωμένους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα ότι είμαστε μέρος του παλιού". 

Μάλιστα ζήτησε από τους 450 που θα είναι συνολικά οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη χώρα, οι 50 να είναι απο συνεργαζόμενες, πολιτικές δυνάμεις, ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να μπει στη λογική των παζαριών και να τάξει θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Τόσο το θέμα των ψηφοδελτίων όσο και τις συμμαχίες θα κληθούν να επικυρώσουν η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την Παρασκευή ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.