X

Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ τα περί διακοπής πληρωμής τόκων

«Δεν τα λέω εγώ. Είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα προηγούμενα έτη, αλλά στην πρόσφατη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόλιος.

Ant1news

 

Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι προσωπική αποτελεί το ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τόλιος, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, μετά τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από την τοποθέτησή του περί ενδεχόμενης διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους.


Παράλληλα, ο κ. Τόλιος έκανε λόγο για έμμεση στοχοποίηση από στελέχη της Κουμουνδούρου που δηλώνουν πως δεν αποτελεί κύριο πρόσωπο στο κόμμα. «Καμιά φορά συμβαίνει να ξεχνάμε την επίσημη θέση του κόμματος και να λέμε την άποψη μας», τόνισε ο Γιάννης Τόλιος, εξηγώντας πως μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί η στοχοποίηση, που δέχεται λίγο έμμεσα ως πρόσωπο.

Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«... Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων.

»Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, όπως η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο την διάσωση του Ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης».