X

«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του  Γιώργου Παπανδρέου.

Ant1news

Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το όνομα και το σύμβολο του κόμματος που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, κόβοντας έτσι τους δεσμούς του με το ΠΑΣΟΚ. 

Το όνομα του νέου κόμματος επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών», ενώ το σύμβολο είναι ένα λευκό τριαντάφυλλο σε λευκό φόντο.

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων πέραν του Γιλωργου Παπανδρέου, ο αδερφός του Νίκος, η Μαριλένα Κοππά, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. 

Το κόμμα θα παρουσιάσει επίσημα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στις 17.30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, ενώ πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τον ακολουθούν σε αυτό το βήμα. 

Πάντως, έντονες είναι οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη να επισημαίνουν πως ««Σηκώθηκε το παραβάν». Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές».

Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε την ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη.