X

Αποκαλυπτήρια του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» από τον Γιώργο Παπανδρέου

Το νέο του κόμμα, το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε πλήθος συγκεντρωμένων.

Ant1news



Με το σύνθημα «πάμε» άνοιξε την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη, ανακοινώνοντας την ίδρυση του νέου του κόμματος, του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Εν μέσω επευφημιών από πλήθος συγκεντρωμένων, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «θα γράψουμε ιστορία» και έδωσε το στίγμα του νέου κόμματος,  αναφέροντας ότι στη βάση των αρχών του είναι ο ανθρωπισμός και η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μας εμπνέουν οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού, σημείωσε και τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού. Μας εμπνέουν, πρόσθεσε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε».



Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για λάθη, και τόνισε ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος.