X

Σύμπλευση της Δράσης με το Ποτάμι ενόψει των εκλογών

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη και του Θεόδωρου Σκυλλακάκη  ανακοινώθηκε η σύμπλευση της Δράσης με το Ποτάμι.

Ant1news



Την συμπόρευσή της με «Το Ποτάμι» στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η Δράση σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο επικεφαλής των κομμάτων, Σταύρος Θεοδωράκης και Θεόδωρος Σκυλλακάκης.

Κοινός τόπος τους είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ όπως επισήμαναν  στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασαν τις θέσεις τους, είναι αναγκαίες οι συμμαχίες σε αυτές τις εκλογές.

«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα για τη Δράση, στηρίζουμε το Ποτάμι και ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να μπουν στους συνδυασμούς του Ποταμιού» σημείωσε ο κ. Σκυλλακάκης, χαρακτηρίζοντας «Το Ποτάμι» συγγενικό χώρο, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις εκλογές. Πάντως, πρόσθεσε ότι αυτό δε σημαίνει δεν θα είναι και ενεργός πολιτικά.

Η πλατφόρμα του Ποταμιού αγκαλιάζει ευρύτερες δυνάμεις μη δογματικών ανθρώπων, όπως η Δράση χωρίς να την απορροφά, ανέφερε από πλευράς του ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι «Το Ποτάμι» πρέπει να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε εκ να υπάρξει Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να απαντήσει πως μπορεί να απευθύνει πρόσκληση σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να φτιάξουν μία νέα Ελλάδα στην ΕΕ την στιγμή που και τα δύο αυτά κόμματα δεν δέχονται την ύπαρξη της ΕΕ.