X

Τσίπρας: Η δική μου Ελλάδα δεν θα βλάψει την Ευρώπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την κατάρρευση, αλλά την σωτηρία του ευρώ, δηλώνει ο Πρόεδρος του της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε άρθρο του, στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντελα Σέρα.

Ant1news

Με άρθρο του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντελα Σέρα, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα αποτελούσε καταστροφή της Ευρώπης, αλλά θα σήμαινε μία αλλαγή της πορείας της.

«Στις 25 Ιανουαρίου οι Έλληνες καλούνται να γράψουν ιστορία με την ψήφο τους, να χαράξουν ένα δρόμο ανανέωσης και ελπίδας για όλους τους Ευρωπαίους, καταδικάζοντας τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας και αποδεικνύοντας ότι όταν θέλει ο λαός, ότι έχει το κουράγιο να τολμήσει και να ξεπεράσει τα άγχη και τους φόβους, η κατάσταση μπορεί ν’ αλλάξει» είπε αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές, ενώ αναφερόμενος σε μία πιθανή νίκη του κόμματός του ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε δράκος ούτε απειλή: Είναι μόνο η φωνή της λογικής και μπορεί να σημάνει εγερτήριο στην Ευρώπη για να την βγάλει από το μούδιασμα και την παθητικότητα. Γι΄αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται πλέον κίνδυνος όπως το 2012, αλλά στοίχημα για μια αλλαγή…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την κατάρρευση αλλά την σωτηρία του ευρώ. Και είναι αδύνατο να σωθεί το ευρώ όταν το δημόσιο χρέος είναι εκτός ελέγχου. Και το χρέος δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και η Ευρώπη πρέπει να δεσμευτεί ότι  θα εργαστεί αναζητώντας βιώσιμη λύση…».

Τέλος ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις οικονομικές στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες αντιπαρέθεσε με την Δικαιοσύνη.

«Οι ελληνικές εκλογές θα είναι το πεδίο όπου θα δοκιμαστούν οι δύο στρατηγικές (εννοεί της Γερμανίας και της ΕΚΤ). Είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η δεύτερη και για ένα ακόμα λόγο. Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα του Σοφοκλή, που μας έχει διδάξει, με την Αντιγόνη, ότι καμιά φορά υπέρτατος νόμος είναι η δικαιοσύνη».