X

Ένα βήμα από τη ΝΔ η Άντζελα Γκερέκου

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν την υφυπουργό Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, να αλλάζει στρατόπεδο και να κατεβαίνει υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα.

Ant1news

Παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει επιβεβαιώσει (αλλά ούτε διαψεύδει) την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν την Άντζελα Γκερέκου να εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ για να κατέβει υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα.

Εάν οριστικοποιηθεί η ηχηρή μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ, θα εντάσσεται στο άνοιγμα που επιχειρεί να κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στο χώρο του κέντρου.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο κ. Σαμαράς. Μάλιστα από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επαναπροωθήθηκε η ανακοίνωση που είχε κάνει η Άντζελα Γκερέκου μόλις πριν από δύο ημέρες και ανέφερε τα εξής:

«Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.

Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω».

Η Άντζελα Γκερέκου εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012. Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού. Μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και το σχηματισμό κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία παρέμεινε μέχρι το Μάιο του 2010. Τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού.